Konečně je to tady. Šampaňský dům Krug představil ingredienci letošního roku a tou je … houba. V jedinečné knize From forest to fork („Z lesa na vidličku“) spojuje dohromady 18 šéfkuchařů z Krug Ambasád, kteří se rozhodli čelit této hravé výzvě a popustit uzdu představivosti a kreativitě, aby vytvořili jedinečný pokrm založený na houbě a podpořili zážitek vychutnání si sklenky Krug Grande Cuvée.

kg6

Šampaňský dům Krug představil ingredienci letošního roku a v jedinečné knize From forest to fork („Z lesa na vidličku“) spojuje dohromady 18 šéfkuchařů z Krug Ambasád napříč třemi kontinenty, kteří se inspirovali jedinečným přístupem značky a popustili uzdu své představivosti tváří v tvář dobře známé, ale zároveň mnohostranné jediné ingredienci: houbě.

Šéfkuchaři, kteří se podíleli na tomto významném gastronomickém dobrodružství, pocházejí z takzvaných Krug Ambasád z jedenácti různých zemích napříč třemi kontinenty.

Dychtíc po vytvoření nezapomenutelných zážitků, navrhli tito šéfkuchaři jedinečné pokrmy, které nesou příslib lahodného párování se sklenkou Krug Grande Cuvée. Ve své speciální kuchařské knize, již třetí v řadě, Krug znovu prozkoumává vášeň, kreativitu a potěšení, které jediná ingredience dokáže přinést.

kg3

Krug Grande Cuvée je trefa do černého pro originální, rafinovanou gastronomii. Vskutku, tento blend více než 120 vín z více než 10 různých ročníků nabízí nádherné možnosti párování s jídlem, ať už se jedná o sofistikované gurmánské kreace či jednoduché, kvalitní raw ingredience.

„Smíchání tolika různých vín pocházejících z tolika různých ročníků mi umožňuje takové vyjádření plnosti chutí a aromat, které by nebylo možné dosáhnout s víny, pocházejícími z jediného roku. Velkorysost Krug Grande Cuvée umožňuje každému najít v něm něco, co rozdmýchá jeho emoce.“ Říká Eric Lebel, sklepmistr Krugu.

kg4

Po skromné bramboře v roce 2015 a jednoduchém vajíčku v roce 2016, pokračuje Dům Krug ve svém prozkoumávání možností nečekaného párování s jídlem díky variabilní houbě. Opředena mýty a tajemstvím či jako objekt uctívání, tato mnohostranná ingredience nabízí stejné množství příběhů, jako inspirací k párování se šampaňským. Z Tokia do Paříže přes San Francisco a New York, osmnáct vysoce talentovaných šéfkuchářů Krug Ambasád se rozhodlo čelit této hravé výzvě a popustit uzdu představivosti a kreativitě, aby vytvořili jedinečný pokrm založený na houbě a podpořili zážitek vychutnání si sklenky Krug Grande Cuvée.

kg5

Kromě toho, že tato inspirativní sbírka originálních párování s jídlem prozkoumává lahodné snoubení Krug Grande Cuvée a mnohostranné houby, je Z lesa na vidličku také poctou speciálním chvílím hodným zapamatování, ve kterých se osmnáct světových nejvytříbenějších kuchařů z celého světa spojilo dohromady. Vzájemná setkání a portréty jejich vybraných pokrmů představují živelná a volnomyšlenkářská svědectví milovníků Krugu, přetékající potěšením a oddaností.

kg1

Šéfkuchaři, kteří se podíleli na tomto významném gastronomickém dobrodružství, pocházejí z takzvaných Krug Ambasád z jedenácti různých zemích napříč třemi kontinenty. Ať už se jedná od tří hvězdičkové Michelinské mistry nebo vycházející kulinářské hvězdy, všichni sdílejí filozofii Domu Krug. V rámci globální spolupráce Krug Ambasád (vypsaných na www.krug.com), restaurací, vinných sklepů a hotelů, přinášejí Milovníci Krugu jejich vášnivý, rozhodný a kreativní styl do všeho, co dělají.

kg2

Z lesa na vidličku propojuje tyto šéfkuchaře Krug Ambasád: Cassidee Dabney (Tennesse, USA), Konstantin Filippou (Konstantin Filippou, Rakousko), ), Hiroyuki Kanda (Kanda, Japonsko), Michael Tuska (Kalifornie, USA), Kihak Lim (L’Espoir du Hibou, Korea), Christian Le Squer (Le Cinq, Francie), Umberto Bombana (8½ Otto e Mezzo Bombana, Hong Kong), Sergio Sierra (El Portal, Španělsko), Vicky Cheng (Vea, Hong Kong), Vikram Vij (Vij’s, Kanada), Yosuke Suga (Sugalabo, Japonsko), Robin Zavou (Mandarin Grill, Hong Kong), Glynn Purnell (Purnell’s, UK), Chikara Yamada (Yamada Chikara, Japonsko), Christopher Kostow (California, USA), James Won (Enfin by James Won, Malaysia), Antonio Guida (Seta, Itálie), Arnaud Lallement (L’Assiette Champenoise, Francie).

HOUBA: INGREDIENCE MNOHA TVÁŘÍ

Uctívané po tisíciletí mystiky, kněžími a kouzelníky, císaři, královnami a krály, lze toto zvláštní „ovoce“ – jehož různých druhů je po celém světě odhadováno na 38 tisíc – vnímáno téměř jako by nebylo z této planety: zvláštní lupeny, od perlově bílé a stříbrné po kobaltově modrou a jasně fialovou či roztrušující se spóry, které se rozptýlí ve třpytivé obláčky pohádkového prachu, jakmile se jich dotkneme. Houby bezpochyby zapůsobily svou kouzelnou mocí i na šéfkuchaře a zároveň milovníky Krugu, kteří z této významné ingredience udělali hlavní hvězdu svých jídel. Výsledné kreace se krásně snoubí jak s Krug Grande Cuvée, tak s nečekaným duchem tohoto šampaňského Domu, a dosvědčují to následující svědectví:

„Jídlo bylo utvořeno tak, aby umožnilo jak textuře, tak chuti, doplňovat šampaňské. Křupavé pečivo podtrhuje delikátní a elegantní bublinky, zatímco jedinečná umami chuť nádherně doplňuje mnohost aromat a chutí, jež se nacházejí v Krug Grande Cuvée.“       

Yosuke Suga, (Sugalabo, Japonsko)

„Lískový oříšek odráží brioškové tóny Krug Grande Cuvée, zatímco zemitost lanýže, houby a dashi je vyvážena neobyčejnou svěžestí Krugu Grande Cuvée.“

Konstantin Filippou (Konstantin Filippou, Rakousko)

„Krug Grande Cuvée jsem vždy považoval za dokonalé pro snoubení s houbami. Věřím, že je to právě vyváženost svěžesti a plnosti, kterou toto šampaňské poskytuje, co z něj dělá tak výbornou společnost pro podzemní ingredience.

Christian Le Squer (Le Cinq, Francie)

„Proč jsem vytvořil právě toto jídlo (stroček trubkovitý, stařená pekingská kachna, kumquaty a zelené farro)? Sklenka Krug Grande Cuvée je inspirací sama o sobě...“

Michael Tusk (Kalifornie, USA)

Po Per Anders Jorgensen a Jenny Zarins, přichází na řadu fotografka, rozená v Brazílii, Carol Sachs, která přinesla svůj umělecký vhled na tuto knihu a zachytila osobnost přítomných šéfkuchařů. „Vesele míchám fotografie jídel s portrétováním a interiéry.“ Říká Carol.

Kniha Z lesa na vidličku je dostupná na Krug Ambasádách a v restauracích, jež jsou partnery Krugu a které budou po celý rok 2017 oslavovat Krug x Houba za pomoci specifických menu a zážitků. V České republice si netradiční, avšak lahodné párování šampaňského Krug můžete vychutnat například v restauraci Spices, v hotelu Mandarin Oriental, nebo v restauraci U Malířů.

Všechny portréty a recepty ze sbírky budou najdete také na www.krug.com. Fotografie: Carol Sachs


O KRUG GRANDE CUVÉE

Od roku 1843, Krug Grande Cuvée, nejautentičtější šampaňské Domu, ztělesňuje vizi zakladatele, Josepha Kruga. Utvářené rok co rok, za hranicí pojetí jediného ročníku, nabízí Krug Grande Cuvée nejkomplexnější vyjádření šampaňského. Ukrývá nejobyčejný blend více než 120 vín, pocházejících z více než 10 různých let, přičemž některá z nich dosáhla až 15 let předtím, než byla roční Edice sestavena. Míchání tolika různých vín z různých ročníků umožňuje dosáhnout takové plnosti chutí a aromat, jaká by nebyla možná s víny, pocházejícími z jediného roku. Odpočinek po dobu minimálně sedmi let ve sklepech dodává Krug Grande Cuvée jeho jedinečnou jemnost a eleganci. Dohromady bylo potřeba přes 20 let, k vytvoření jediné lahve Krug Grande Cuvée.

Pokud toužíte posunout svoji zkušenost dále, zadejte KRUG ID, šesti-místné digitiální číslo ze zadní etikety lahve, online nebo skrze aplikaci Krug a objevte příběh, který se pojí s konkrétní lahví.


O DOMU KRUG

Krug se neustále snaží dostát své reputaci prvního a stále jedinečného šampaňského Domu, který vytváří pouze prestižní šampaňská vína každý rok od svého založení v Remeši v roce 1843 Josephem Krugem, nekonformním vizionářem s nekompromisní filozofií. Ten pochopil, že skutečná esence šampaňského je potěšení samo o sobě, a za tímto účelem se snažil dodat to nejlepší šampaňské každý jediný rok, nehledě na roční výkyvy počasí. Dbajíc na specifický charakter vinic, respektujíc individualitu každé viniční trati a jejího vína, zároveň s budováním rozsáhlé knihovny rezervních vín z mnoha různých let, dokázal Joseph Krug naplnit svůj sen. Za pomoci ojedinělého přístupu k vytváření šampaňského, rozhodl se jít mimo pojetí ročníku, aby stvořil takový výraz šampaňského, vyznačující se každý rok nádhernou plností. S tímto záměrem založil dům, ve kterém jsou všechna šampaňská vína na stejné úrovni a kde každé vyjadřuje jedinečný výraz konkrétního roku.

Šest generací rodiny Krug střežilo tento sen a obohacovalo zakladatelskou vizi a savoir faire. 

Redakce
Autor: Redakce
O autorovi
Radost, štěstí a peníze nejsou jen pro vyvolené. Jsme online magazín, který Vám pomůže v osobním růstu. Podporujeme každého s chuťí pohnout svým životem.